Do Stínadel se štítem a papírovými koulemi

Ve stínadlech můžete zažít nejrůznější dobrodružství: pátrat v uličkách, odhalovat tajemství, honit Široka, poslouchat vontskou radu, nahlédnout do podzemí ..., ale také se můete střetnout s partou znepřátelených Vontů. Bud se vám tedy hodit také výbava pro vontkou bitvu.


Papírové koule
Potřebovat budete 5 papírových koulí. Ty vyrobíte tak, že vezmete arch novin (velký, např. z MF Dnes nebo reklamní letáky), zmuchláte je co nejvíc do kuličky, kolem něj druhý a na závěr třetí. Vytvoříte tak tvrdou kuličku velikosti tenisáku. Ta musí být dost těžká, aby dobře létala. Celé to nakonec omotáte ze všech stran izolepou, aby nikde nekoukaly špičaté rohy.



Papírový štít
Každý hráč by pak měl mít také vlastní štít z kartonu o rozměrech maximálně 40×50 cm. Kartonů může být víc vrstev, ale nesmíte použít dřevo, či jiný tvrdý materiál.  Z druhé strany jsou pečlivě přidělané dva širší popruhy (tkalouny) na chycení štítu – jeden na provlečení kolem ruky, druhý do dlaně (viz obrázek). Okraje doporučujeme oblepit izolepou, aby se netřepily a byly bezpečné. Štít si můžete pomalovat podle chuti.

Koule a štít si vyrobte a vzměte s sebou na akci. Kdo nebude mít, může si vyrobit i na místě, ale času tam už moc nebude.


Publikováno: 2022-10-15 19:04:46